Succesvol zijn in een veranderende wereld vraagt om een sterke fysieke basis

Als change manager zie ik dat er in het bedrijfsleven een noodzaak is tot verandering, terwijl er tegelijkertijd grote behoefte is aan meer rust. Technologische vooruitgang en bezinning lijken misschien tegenpolen van elkaar, maar blijken hand in hand te gaan. Rust is essentieel om de juiste strategische keuzes te maken, net zoals rust nodig is om snelheid te behouden. Om je te kunnen bezinnen hoe je op de veranderingen om je heen gaat reageren, heb je een constante stroom van reflectie nodig. Hiermee creëer je een evenwicht tussen rust en actie. Ik zie in mijn werk dat het aan bestuurders, managers en adviseurs is, om even snel te blijven veranderen en tegelijkertijd die rust te creëren. In traditionele oosterse filosofieën draait het om de balans tussen actie en verandering versus rust en stilte. In de westerse samenleving wisselen we aandacht voor werk en lijf met elkaar af, door overdag te werken en ’s avonds hard te lopen of naar yoga te gaan.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tijdens ResetMoment verbind ik de rationele, zakelijke wereld met een meer lichamelijke - altijd aanwezige - onderstroom. Topsporters weten als geen ander dat topprestaties alleen mogelijk zijn als lichaam en geest met elkaar in balans zijn. Ook in de podiumkunsten is het vanzelfsprekend dat een excellente prestatie alleen mogelijk is, als hoofd en lijf in contact met elkaar zijn. Tijdens ResetMoment breng ik de fysieke component in, door middel van laagdrempelige lichaamsoefeningen en shiatsu. Deze oosterse geneeswijze gaat uit van een fysieke en mentale balans tussen verschillende elementen. Actie en rust bijvoorbeeld. Maar ook controle houden en sturen wat er gebeurt, versus accepteren en ondergaan wat er is. Shiatsu gaat er van uit dat er energiebanen in je lijf lopen, die je kan beïnvloeden door ze aan te raken. Dit heeft niet alleen effect op je lijf, maar ook op je geest. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Ik voel me opgeruimd, kan weer zingen en lachen. 't leven is lichter. "Thanks" what's app bericht van een klant de dag na een shiatsu behandeling.